Splitter

Ni vet fenomenet när man känner igen sig själv i en låttext? Det är ganska fascinerande, men samtidigt inte alls så märkligt. Att någon skulle skriva något som vi kan applicera på oss själva är väl mer eller mindre en självklarhet med tanke på hur många musiker det finns där ute. Någon av dem måste ju gå i samma tankar som en själv. Så det är väl inte alls konstigt egentligen. Ändå är det en ganska häftig känsla att lyssna på när någon annan sjunger det man själv gått runt och grunnat på. Kanske känner man en del bekräftelse och att man inte är så fantastiskt ensam med de tankarna ändå.

Det är bara jobbigt när den låten är en radioplåga utan dess like och man i grunden inte gillar låten alls. Kommersiellt bullshit. Men vad gör man? Ja, låten går på repeat. Catchy liten sak.

Kommentarer
Postat av: Christel

Jag tycker man känner igen sig lite här och var i olika låtar. Ibland vill man nästan ta en låt och slänga den i skallen på sin stackars karl och säga: här, det är så här jag känner. Ska det vara så svårt att förstå. Men kanske blir det lite så här då?

http://open.spotify.com/track/0Fwsu0iRteIOWIjYtR1PdP

2011-03-09 @ 09:13:21
URL: http://blogg.aftonbladet.se/yrvader
Postat av: Fishär

Javisst är det väl så. Men vissa låtar känns liksom närmare det man tänker och tycker än andra. Och här valde jag helt medvetet att utelämna vilken låt det handlade om av flera olika skäl.



Tack för att du läser och kommenterar! :)

2011-03-10 @ 00:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0