Recept: Finhackad kärlekssång

För alla kvällar när du har lite tid att döda, precis har hittat en jättepositiv låt, men inte känner dig så fruktansvärt positiv själv. Fungerar i alla lägen, i de flesta sammanhang och oberoende av årstid. En riktig klassiker!

Du behöver:


- 1 riktigt glad låt
- 1 mediaspelare med repeatfunktion
- 1 riktigt tilltrasslat känsloliv
- 1 kvälls tid

Såhär gör du:

Försök hitta en riktigt glad låt som gärna handlar om kärlek eller något i den stilen. Tag mediaspelarens hörlurar eller högtalare och se till så att deras ljud når ditt huvud. Konfigurera mediaspelaren så att den står på repeat på bara den låten. Sätt dig ordentligt till rätta, gärna vid en dator eller i en skön soffa. Sätt igång låten.

Lyssna en första gång. Humma med till texten och lyssna på vad som verkligen sägs. Dras med i stämningen och det positiva i texten. Känn hur det positiva verkligen flödar ur den och le gärna lite grand, för att låten är så fin. När låten sen börjar om igen från början, börja fundera på vad du egentligen tänker om låten och hur du kan dra paralleller till ditt eget liv från den. Den tredje gången den börjar borde du börja känna hur låten liksom hånar dig och allt du känner.

Känn hur catchy låten är. Sluta för allt smör i Småland inte lyssna på låten. Känn hur humöret flyger all världens väg och en bitterhet smyger in. Fortsätt lyssna tills det är dags att sova.

Färdigt!

Servera gärna med lite bitter choklad eller alldeles för svagt kaffe för bäst effekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0