På fiskfronten intet nytt

Vindpusten från föregående inlägg har nog letat sig vidare en bra bit vid det här laget. Kanske, om den nu inte tvärvände över Östersjön, så håller den på att reta gallfeber i nån stackars finne i landet i öster. Men det lär vi aldrig få veta, och däri är det väl heller ingen skam.

Har kommit på mig själv med att vara rabiat perfektionist gällande namnuttal. I samband med Skid-VM i norska Holmenkollen så deltar det en uppsjö av olika skidåkare, med diverse nationaliteter. Inte helt otippat, eftersom mästerskapet ändå lär vara i "Nordisk Skidåkning" så är det flest norrmän, finnar, svenskar som deltar. Redan där börjar problemen. Lähteenmäki? Nä, tänkte väl det. Och värre blir det när vi börjar blanda in ryssar, tyskar, fransmän och italienare i det hela. Skidkommentatorerna har sannerligen ingen lätt uppgift när det kommer till att få allt rätt.

Men idag i stridens hetta, med andra ord; mitt under finalen, när de dessutom började blanda ihop två åkare blev det nästan för mycket. Fisk svek för det inre trycket. För sor.. nä inte Vreeswijk, men ni förstår ändå. Att kalla en Jauhojärvi för Nousiainen är liksom att överdriva feluttalet ganska extremt. Småaktigt? En aning. Befogat just då? Extremt.

Och förresten. Uttala "skidtävling" snabbt och få det att inte låta som att ni säger "skittävling". Talorgan is a biatch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0