Lagom...t

Ibland är livet lite som Pampas. Platt, tomt och händelselöst. Tråkigt, lugnt, ganska så dött. Ibland kan man vara nöjd med det. Inte alltid dock. För det finns en motsats. Om Pampas fick symbolisera det platta så är den motsatsen antagligen Himalaya. Passande nog ligger Himalaya på andra sidan Jorden också. Himalaya med sina höga toppar, livsfarliga branter och allmänt utmanande terräng. Som ett liv i gungning, med tusen saker som händer på samma gång och ingen tid för rast och ro.

Sverige skulle antagligen befinna sig mitt emellan dessa två lägen. Lite lagom som Sverige gärna är, eller åtminstone utlyser sig för att vara. Det skulle nog kunna antas vara ganska skönt att befinna sig i det läget, men det är sällan man gör det. Ja, händelsemässigt alltså. Antingen är det full fart, eller så händer ingenting. Inget mellanläge finns. Inte ens här i Sverige. Så kom igen, bli mer lagom, liv. Bli mer lagom!

Och ja. Hade livet varit lite mer lagom hade spontanitet kanske blivit enklare att förverkliga. Drömma är ju, som sagt, tillåtet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=mMfwbc2i3WY&feature=player_embedded

2010-09-12 @ 18:18:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0