Dag ett i München

Stiger ut ur planet i München, ackompanjerad av två – till synes – nollåttor som var snälla nog att stå ut med mig under flygets gång. Alltid intressant att prata med nya människor, speciellt när de kommer från lite andra förhållanden. Någon måste ju jobba på Elgiganten också, eller hur? Bussen in till terminalen, efter en flygtur som hade den mjukaste landningen i mannaminne. Imponerande må jag säga. Samtidigt som vi diskuterade allehanda berättelser om allt från språkhistoria till avstånd mellan huvudstäder så tog sig plåtburken längre och längre ner i Sverige. Molnigheten gjorde att man inte såg marken, så landet under oss flög obemärkt förbi. Eller ja, tekniskt sett flög vi förbi marken, men en egocentrisk världsbild kan få sådana, annars tämligen vedertagna saker att bli totalt nonsens. Det var marken som flög, inte vi.



München - eftermiddag i en Biergarten.



Att gå upp klockan fyra efter att man somnat strax efter tolv är inget hållbart koncept, något som straffar sig ganska snabbt såhär, väl framme i huset, i den gemytliga miljonstaden. En kvadratmeter kostar cirka 1000 €. Tur för dem som har råd med det. Sannerligen en investering. Ett litet hus mysigt beläget i centrala delen av staden, nära till närmaste Biergarten. Aldrig långt till närmaste öl, viktigt värre! Efter en snabbvisit i ett byggvaruhus som tabbat sig med en beställning och lite mathandlande så bär det av. Första ölen i München. Gott! Och ja mamma (nej, hon läser inte det här), jag lovar att ta det lugnt.

Jag glömde nog påpeka att ölglasen i München har en halvbeskedlig storlek. Med andra ord en liter pro öl, vilket gjorde mig ganska nöjd efter alldeles precis en. Lite sömn, dåligt med mat och dessutom en värme av sällan skådad art, och resultatet var en trött fisk. Nu på kvällen ska det ätas hemmagjort pasta bolognese (för svennarna även känt som köttfärssås) och drickas ett par öl, och sen sovas tidigt!



München - kväll innan kvällsmaten.

Vidare betraktelser kommer imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0